استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس مجاز است یا خیر! | تغذیه سالم

ماه نشان
سپتامبر 21, 2019 0 Comment

امروزه همه افراد در مورد مواد استفاده شده در سوسیس و کالباس خبرهای زیادی می شنون اما واقعا یان مواد برابر با استانداردها و بهداشتی هستن؟ در سالای گذشته خبرهایی مبنی بر ممنوع بودن به کار گیری خمیر مرغ در تولید فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس شنیدیم این در حالیه که رییس سازمان استاندارد اعلام داشتن اگه این محصول در حد استانداردهای کشورای پیشرفته و قائل به حقوق مصرف کننده تولید شه، ممکنه مصرف اون در آینده آزاد شه.

خمیر مرغ که در سالای گذشته به عنوان ماده اولیه تولید شکلای جور واجور فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گرفت از اول پارسال با اظهارات وزیر بهداشت ممنوع بودن اون در دستور کار دو سازمان نظارتی استاندارد و غذا و دارو قرار گرفت و در ادامه ممنوع بودن به کار گیری اونم در تولید این فرآورده های گوشتی اعلام شد که با حواشی و اختلاف نظرهایی بین سازمان دامپزشکی وزارت جهاد کشاورزی و این دو سازمان نظارتی نامبرده همراه بود.اما این بار به نظر می رسه رییس سازمان استاندارد شرطی واسه آزادسازی خمیر مرغ از حصارهای بهداشتی و استانداردهای سخت گیرانه اعلام کرده، چون که نیره پیروز بخت – رییس سازمان ملی استاندارد -ضمن تاکید بر ادامه ممنوع بودن به کار گیری ایند محصول در تولید سوسیس و کالباس اعلام کرد که اگه خمیر مرغ در ایران براساس استانداردهای کشورای پیشرفته تولید شه ممکنه در آینده واسه مصرف در صنایع تولید کننده فرآورده های گوشتی آزاد شه.

ایشون در این باره گفت: در مورد بعضی جنسا مانند خمیر مرغ هنوز معتقدیم که می تونه تولید شه اما بازم واسه استفاده در فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس ممنوعه و نباید استفاده بشه اما اینکه در کدوم صنایع می تونه مصرف شه وزارت بهداشت باید اراده کردن کنه.

پیروز بخت تاکید کرد: اگه خمیرمرغ در کشورای پیشرفته و قائل به حقوق مصرف کننده استفاده می شه به این دلیله که اونا از قطعات گوشت مرغ واسه تولید خمیر مرغ استفاده می کنن و اگه این مسائل بهداشتی و نکات مورد نظر سازمان استاندارد رعایت شه شاید وقتی به این سمت و سو حرکت کنیم که خمیر مرغ هم می تونه در فرآورده های گوشتی استفاده شه اما با شرایط الان که همه مرغ با امیاء و احشاء اون به خمیر مرغ تبدیل می شه، نمیشه از اون واسه خمیر مرغ استفاده کرد، چون که در شرایط الان وضعیت تولید خمیر مرغ بازم واسه ما نامعلوم باقیمونده س.

ایشون درباره اینکه بعضی صنایع فکر می کنن که به نظر می رسه چیزای مهمی مانند تولید و مصرف خمیر مرغ به دست فراموشی سپرده شده و این وسط صنایع بلاتکلیف هستن، اعلام کرد: چیزای مهمی مانند خمیر مرغ هیچ وقت به دست فراموشی سپرده نشده و اگه در این مورد صحبتی مطرح نمی شه به دلیل اینه که دستگاه های ناظر مانند سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی با همدیگه هماهنگ هستن، تعامل مناسبی بین اونا در مورد جنسای مسئله دار هست و خیلی از تصمیم گیریا در این مورد به صورت مشترک اتفاق می افته.

حال باید دید صنایع تولید کننده خمیر مرغ که خیلی از اونا هم در کارخانه های بزرگ تولید کننده فرآورده های گوشتی گذاشته شدن می تونن شرایط سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو رو واسه دریافت این مجوز تامین کنن و گفته این مقام مسئول حقوق مصرف کننده رو رعایت کنن یا اینکه این ماده غذایی بازم ممنوع می مونه و خمیر مرغ بازم بی هدف تولید می شه.

منبع سلامت نیوز

منبع :